#5 Eigen scarwax maken, dat doe je zo!

Zag jij mijn 2de vlog en dacht je… hé dat wil ik ook wel eens maken. Dan is dit DE blogpost voor jou. De basis van elk gruwelijk kunstwerk is scarwax en neen je moet er geen honderden euro’s aan uitgeven in de ABC Carnaval. Scroll verder als je graag wilt weten hoe je dit zelf thuis kan maken.

Je hebt maar 4 dingen nodig en dat zijn: foundation, bloem, vaseline en een potje waar je jouw creatie achteraf in kan doen. Doe maar een handschoentje aan en neem een paar lepels, want het is stiekem wel wat prutswerk.

Easy baby steps:

Als eerste neem je een lepel vaseline en je druk die plat met een vork op je mengpaneel. Voeg daarna beetje er beetje bloem toe en meng tot de vaseline een wit kleur heeft.

Wanneer je dat hebt gedaan is het tijd om wat foundation toe te voegen. Je gaat alles terug mengen en voegt terug bloem toe tot je een plasticine-achtige smurrie bekomt zoals de eerste foto hieronder.

Nu kan je de scarwax in je handen verder kneden met nog wat bloem. Wanneer het precies terug uit elkaar aan het vallen is voeg je nog wat vaseline toe en als het nog te nat is voeg je nog wat bloem toe. Je moet je scarwax mooi in een bolletje kunnen draaien zonder er nog iets aan je handen blijft plakken.

Zie zo! Dat was het dan… een beetje pruts- en knutselwerk maar je kan er heel lang mee weg en het vergaat niet. Nu kan je zelf aan de slag om een horrorwerk te maken!

And remember, do what you love

Lovies Emma

Wil je zien hoe ik dit gebruik? Bekijk dan zeker mijn tweede vlog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *